Στον αέρα θα τιναχτούν οι προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ

Στον αέρα θα τιναχτούν οι προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι προσλήψεις που έκανε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το ιατρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί καταγγέλλει στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) τον εμπαιγμό της πολιτείας που αρνείται να αναγνωρίσει μισθολογικά την προϋπηρεσία του στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να αμείβεται μόλις με 800 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αρχική προκήρυξη προέβλεπε την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Μάλιστα η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποτέλεσε προσόν πρόσληψης. Πολλοί γιατροί άφησαν άλλες θέσεις εργασίας τις οποίες κατείχαν υπολογίζοντας σε συγκεκριμένες αποδοχές που προβλεπόταν από την προκήρυξη.

Είναι απαράδεκτο υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία να αμείβεται με τις αποδοχές πρωτοδιόριστου και μάλιστα για θέσεις υψηλής ευθύνης.

«Υπάρχει κίνδυνος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει κύμα παραιτήσεων και να κλείσουν για άλλη μια χρονιά οι κλίνες των ΜΕΘ -όπως είχε γίνει πέρσι κατά την διάρκεια της επιδημίας της γρίπης με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα της δημόσιας υγείας και ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός του ιατρικού κόσμου.