Δείτε ποια Κέντρα υγείας γέμισαν…φαντάσματα

Δείτε ποια Κέντρα υγείας γέμισαν…φαντάσματα

Μπορεί να κατασκευάστηκαν για να σώσουν ζωές, να εξοπλίστηκαν με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας αλλά παραμένουν απάτητα με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό να σκουριάζει στις ζελατίνες.

Αυτά τα κτήρια, κουφάρια πλέον, είναι βορά στους κλέφτες, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αναφέρει ότι εάν λειτουργούσαν, θα έσωζαν ζωές!

Πρόκειται για:

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΥΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Μεγαλοπρεπές κτίριο κλειστό, άνω των 1000τ.μ. Πριν απο δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και ακόμη δεν παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία. Δεν παραδόθηκε. Το καλοκαίρι του 2016 τοποθετήθηκε πλήρης ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός από την 4ης ΥΠΕ. Εγκαταστάθηκε υπέρηχος και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και ότι άλλο χρειάζεται ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Και όμως παραμένει κλειστό παρ’ ότι παρελήφθησαν τα πάντα από εξοπλισμό. Υπηρετούν 6 Ιατροί, δύο Νοσηλευτές και 4 Διασώστες Οδηγοί, οι οποίοι είναι με μετακινήσεις. Δεν αρκούν. Για να ανοίξει το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ασφαλώς πολύ περισσότερο προσωπικό.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΩ

Εγκαινιάστηκε το 2009 από τον κ. Αβραμόπουλο. Ένα κτίριο στολίδι που βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του νησιού και κόστισε 395 εκατ. ευρώ 25 χιλιόμετρα από την πόλη και 300 μέτρα από το αεροδρόμιο.

Πλήρως εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα. Διαθέτει Μηχανήματα Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, Αιματολογικό και κλίβανο. Βρίσκονται στα κουτιά άθικτα. Διαθέτει 6 διαμερίσματα στον 1ο όροφο για να φιλοξενεί το προσωπικό.

Έχει 4 δωμάτια βραχείας νοσηλείας πλήρως εξοπλισμένα. Λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο. Υπηρετεί ένας μόνιμος Ιατρός από το 2015 (γενικός παθολόγος ιατρός) και ένας νοσηλευτής μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης σύμβασης από Μάρτιο 2017. Βρήκαν μέσα στο κτίριο ποντίκια, έντομα. Καθαρίστρια δεν υπάρχει. Εθελοντικά έρχεται μία, δύο ώρες την εβδομάδα, από κάποιο σύλλογο.

κεντρο 1

Φτιάχτηκε να εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους των 5 γύρω χωριών , τα ξενοδοχεία, τους τουρίστες και τις ανάγκες του αεροδρομίου. Δυστυχώς είναι κλειστό και κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΠΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έτοιμο κτίριο που αραχνιάζει. Ισόγειο κτίριο 500 τ.μ. 35 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Είναι κλειστό. Για ξεκάρφωμα στεγάζουν εκεί ένα Περιφερειακό Ιατρείο. Βρίσκεται κοντά σε παραθαλάσσια περιοχή με καταλύματα. Το καλοκαίρι το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Κινδυνεύει η ζωή των εκτάκτων περιστατικών λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Μεγαλεπήβολο κτίριο στην περιοχή Καινούργιου Φθιώτιδος που αραχνιάζει. Πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίου τύπου όπως Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό. Διαθέτει όλα τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που χρειάζονται σε ένα Κέντρο Υγείας. Λειτουργεί όμως μόνο στα χαρτιά. Παραμένει κλειστό. Από το 2009 έως το 2014 υπήρχαν δύο γιατροί αποσπασμένοι. Από το 2015 ο ένας ιατρός επέστρεψε στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμένων Βούρλων και ο άλλος γιατρός συνταξιοδοτήθηκε. Τώρα είναι 2 νοσηλεύτριες χωρίς κανέναν γιατρό.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΒΙΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στα χαρτιά υπάρχει Κέντρο Υγείας. Το κτίριο υπάρχει και δεν υπάρχει. Επισκευάσθηκε το παλαιό Γυμνάσιο της πόλης με 75 εκατ. ευρώ για να μεταφερθεί το Δημοτικό Σχολείο. Με την μεταφορά του Δημοτικού Σχολείου θα μεταφερόταν εκεί ο Παιδικός Σταθμός. Στον Παιδικό Σταθμό θα λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας. Το Γυμνάσιο επισκευάσθηκε πριν πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν επιχειρήθηκαν οι εν λόγω μεταστεγάσεις. Πάνω από 8.000 κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται με διακομιδές στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Κινδυνεύει η ζωή τους όταν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Το κτίριο παραλήφθηκε πριν από μια πενταετία και λειτουργεί ουσιαστικό ως Περιφερειακό Ιατρείο. Ένα κτίριο στολίδι εκατοντάδων τ.μ. Αραχνιάζει. Βρίσκεται κοντά στην Αμφίπολη και στην Εγνατία Οδό. Έγινε κυρίως για να προσφέρει φροντίδα σε ατυχήματα της Εγνατίας Οδού. Υπάρχουν μόνο 2 γιατροί και εκ περιτροπής κάποιοι Αγροτικοί και 10 λοιποί Επαγγελματίες Υγείας.Διαθέτει ότι πιο σύγχρονο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που αραχνιάζει στις ζελατίνες. Βρίσκεται 1 ½ ώρα από το Νοσοκομείο Σερρών. Κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά.

Διαθέτει υπέρηχο ακτινολογικό και μικροβιολογικό μηχάνημα, εξοπλισμό για έκτακτους τοκετούς (καρδιοτοκογράφους, καρδιογράφους, γυναικολογικά τραπέζια). Ακόμη και νεκροθάλαμο διαθέτει για θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Όλα σκουριάζουν.