Ελλείψεις σε αίμα στο νοσοκομείο της Ρόδου

Ελλείψεις σε αίμα στο νοσοκομείο της Ρόδου

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε αίμα που παρατηρείται στο νοσοκομείο της Ρόδου αυτή την περίοδο.

Τα αποθέματα αίματος που έχει για τις ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών και όχι μόνο, βρίσκονται σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Αιμοδοτών, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος.

Ο σύλλογος, απευθύνει έκκληση για άμεση κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μελών και μη του συλλόγου, προκειμένου να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να σώσουν ζωές ασθενών, τονίζοντας, πως η προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών του νοσοκομείου Ρόδου θα πρέπει να είναι κοινή και όχι μεμονωμένη.

Επί του θέματος υπήρξε συνάντηση του προέδρου του συλλόγου αιμοδοτών Φιλήμονα Νικολάου, με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ρόδου, Κατερίνα Χατζηστρατή και δόθηκε η υπόσχεση, ότι ο σταθμός αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα είναι περισσότερες ώρες ανοικτός, ώστε ακόμη και οι εργαζόμενοι του νησιού τις πρωινές ώρες, να μπορούν να αιμοδοτούν τις απογευματινές.